Cu Aro prin Siberia

          Cu siguranta daca s-ar face un clasament de genul top 10 aventuri cu un Aro cei trei romani, Tudor , Iulian si Stefan, sigur s-ar clasa pe primul loc in opinia mea. Sa pleci la drum 40.000 km cu o masina care nu mai era demult noua, sa strabati un tinut de o vastitate si salbaticie greu de imaginat daca nu vizualizezi filmul expeditiei, sa rezisti psihic unei expeditii pline de incercari timp de 5 luni inseamna ca cei trei romani merita nu numai admiratia celor care iubesc spiritul de aventura dar si respectul nostru pentru micile dar importantele semne de pretuire pentru romanii care au fost deportati in Siberia.

Contrar multora care sustin ca industria romaneasca era un urias morman de fiare vechi, iata ca masina care candva participa si la raliul Paris Dakar, se puteau construi masini robuste care daca ar fi fost echipate corespunzator, ma refer la un motor performant si o cutie de viteze fiabila, putea fi un model de succes si in acest moment, alaturi de Dacia by Renault. Chiar si asa cu o masina care avea aproximativ 30 de ani vechime cei trei eroi au reusit sa parcurga un traseu fabulos ca lungime si deosebit de greu: Iasi – Ucraina – Rusia – Mongolia – Rusia – Kazakhstan – Kirgizstan – Tadjikistan inclusiv GBAO – Uzbekistan – Kazakhstan – Rusia – Georgia – Turcia – Bulgaria – Iasi.

4 Romani in Siberia.png

Unul din momentele care m-a impresionat a fost cel in care au reusit sa-si scoata masina cazuta intr-o rapa in urma unui accident cu ajutorul unor rusi care au facut gestul fara a accepta banii romanilor, acestia din urma dorind sa-si arate recunostinta. Conteaza mai putin traducerea exacta a ceea ce spuneau oamenii locului cert este ca ramane gestul lor. Nu in ultimul rand povestile despre oamenii simpli pe care i-au intalnit pe drum sunt total diferite fata de ideile preconcepute pe care le avem despre cei din acele zone fapt care ma convinge inca o data ca lasand politica la o parte oamenii s-ar putea intelege si ajuta foarte bine. In rest imagini deosebite cuprinse intr-un serial de 4 episoade care merita a fi urmarit daca spiritul de aventura nu-ti da pace:

Si conform zicalei „pofta vine mancand” doi dintre ei adica Iulian si Stefan au pornit in acest moment un nou proiect: Americ4ro. Acestia isi propun sa traverseze cele doua Americi de la sud la nord mai exact din Ushuaia, Provincia Tierra del Fuego, Argentina si pana in Alaska adica 130.000 km in aproximativ 600 zile, adica aproape 2 ani ! Proiectul este ambitios si plin de neprevazut. In acest moment se afla pe vapor pe drum spre Tara de Foc conform paginii de media: https://www.facebook.com/m00safir/

Cat despre aceasta aventura ramane sa scriu intr-o alta postare. Succes baieti !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *