4 Atlantici

          „Mă uitam în timp ce vâsleam în jurul meu și mă gândeam ce mă motivează pe mine să merg mai departe în decizia respectivă, deși îmi este greu. Fiecare vâslă pe care o scot din apă, fiecare pală trecută prin apă este un punct în plus pentru România” – Vasile Osean, căpitanul echipei #Atlantic4

          Unora le place jazz-ul. Era titlul unui film celebru. Dar nu despre filme vreau sa va povestesc acum si nici despre melomani cu toate ca unora chiar le place genul muzical printre care ma numar si eu, nu chiar in totalitatea spectrului componistic. Titlul filmului era doar o parafrazare a unei activitati ce presupune  multa vointa si adrenalina in doze egale dar si multe satisfactii venite atat prin realizarea obiectivelor cat si a actiunilor umanitare care insotesc acest gen de activiatati. Daca unii prefera comoditatea unei croaziere la bordul unui vas de lux se pare ca sunt destui de multi oameni care prefera ineditul unei traversari intr-o barca. E drept ca nu orice fel de barca dar tot barca ramane.

Barca din categoria Pure s-a deplasat din insulele Canare pana in Antigua din Caraibe doar pe baza vaslitului celor 4 romani: Vasile Oșean – capitanul echipei – 38 de ani, Andrei Rosu – 42 de ani, Ionut Olteanu – 23 ani si Marius Alexe – 41 de ani, stabilind cu aceasta data si un nou record mondial pentru traversarea Oceanului Atlantic in 38 de zile, 14 ore si 32 de minute, la categoria de ambarcatiune mai sus precizata in formula de patru membrii. De mentionat ca Vasile Osean a fost si medicul din cadrul echipei acesta fiind conducatorul clinicii medicale MedySportline din Bucuresti precum si fondatorul proiectului Climbing the World iar Andrei Rosu fiind celebrul sportiv de anduranta, blogger si vorbitor inspirational. Ionut Olteanu este fizioterapeut, pasionat sa ajute oameni in probleme de sanatate si nu numai iar Marius Alexe este casatorit, tata a doi copii, angajat al unei companii multinationale in ultimii 16 ani. Ca o coincidenta si eu anul acesta implinesc 16 ani intr-o multinationala asa ca ma gandesc serios sa-mi incep si eu propria expeditie. Idei am destule dar toate la timpul lor.

Atlantic4_02

Dincolo de placerea aventurii ramane si latura umanitara pentru care au strans fonduri ce au intrat in conturile HOSPICE Casa Sperantei in vederea realizarii unui campus socio-medical la Adunati-Copaceni destinat copiilor diagnosticati cu boli rare sau limitatoare de viata.

Si nu in ultimul rand traversarea oceanului a insemnat si modul lor extrem de personal de a celebra cei 100 de ani de la Marea Unire din 1918. Si ca lucrurile sa se termine frumos la debarcare dincolo de primire si emotiile revederii cu cei dragi expeditia s-a lasat si cu o cerere in casatorie asa cum in istoria navigatiei se intampla destul de curent. Mai multe amanunte puteti gasi pe pagina oficiala a aventurii romanesti Atlantic4 .

Un scurt film al aventurii celor 4 romani pe Oceanul Atlantic se poate urmarii pe pagina de facebook Climbing The World :

Record pentru Romania in an centenar !

Am stabilit un nou record de traversare a Oceanului Atlantic !!!In urma cu exact 1 an, pe 21 ianuarie 2018, ora locala 22:17 am ajuns in Antigua, dupa ce am vaslit 4750 km, pornind din La Gomera pe 14 decembrie 2017, ora locala 11:45. Aceasta cursa este considerata cea mai grea cursa de canotaj din lume iar noi am reprezentat Romania in ANUL CENTENAR AL MARII UNIRI. A fost si este cea mai frumoasa experienta traita vreodata!Multumim tuturor celor care ne-au fost alaturi in acest proiect si promitem ca si in urmatoarele vom fi la INALTIMEA ASTEPTARILOR CREATE !#ClimbingTheWorld#ExploreYourself#BeYourself#ImplicatInComunitate

Posted by Climbing The World on Monday, January 21, 2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *