Extindere Poiana Brasov

Primaria Municipiului Brasov intentioneaza extinderea domeniului schiabil din Poiana Brasov precum si investii in infrastructura. Acestea vor fi realizate esalonat in doua faze. Prima etapa va presupune construirea a 2 noi telescaune de cate 4 locuri fiecare si instalatii de noctura pe doua dintre partii cele mai freecventate, Drumul Rosu si Subteleferic. In cea de a doua etapa se doreste extinderea domeniului catre Rasnov prin construirea unei telegondole ce sa faca legatura cu partia Lupului plecand din zona numita Cheişoara.

Fondurile in valoare estimata de 30 milioane euro pentru aceasta investitie sunt preconizate a fi derulate prin Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) fara a fi precizat termenul de finalziare a investitiilor.

Succint cele doua faze se pot sintetiza dupa cum urmeaza:

Faza I  – optimizarea domeniului schiabil
– Construirea unui nou telescaun fix de 4 locuri, cu plecare din zona Stadion din Poiana si descarcare in zona Ruia, cu intersectarea traseului telescaunului din zona superioara a Pârtiei Lupului;
– Construirea unei noi instalaţii de telescaun fix de 4 locuri, intre platoul Ruia şi actuala statie superioara a teleschiului Kanzel.
– Completarea instalatiei de produs zapada artificiala pentru a putea acoperi intreg domeniul schiabil existent.
– Construire instalatie de nocturna pe partiile Drumul Rosu si  Subteleferic.

Faza II  – extinderea domeniului schiabil
– Amenajarea unei gondole de 10 locuri cu o capacitate de 2400 persoane/oră, cu plecare de la statia Cheisoara – Rasnov si sosire in zona mediana a Partiei Lupului. In zona de plecare a statiei Cheisoara vor fi amenajate doua parcari, totalizand 600 de locuri. Capacitatea maxima a domeniului schiabil va creste cu 48%, de la 4.300 la 6.200 schiori pe zi.
– Amenajarea de noi partii, astfel incat suprafata domeniului schiabil va creste cu 33%, de la 75 ha la 100 ha. De asemenea, lungimea cumulată a partiilor va creste la aproximativ 30 km.
– Amenajarea unui lac de acumulare in zona Cheisoara cu un volum de aproximativ 100.000 mc. Lacul Ruia si lacul Cheisoara vor fi interconectate si vor putea fi alimentate, in principal, cu apa provenita din captarile de primavara.

sursa : Buna Ziua Brasov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *