O motocicleta si doua lacuri

          S-ar putea ca cel despre care am să scriu în această postare să vă fie cunoscut ca ziarist la unul dintre cotidienele on-line de sport. Nu această calitate îl recomandă pe Cristian Scutariu în cazul de faţă ci cea de free-rider în cel mai frumos sens cu putinţă. Pasiunea pentru motociclete nu poate fi înţeleasă aşa uşor de către orişicine ci doar de către cei care investesc suficienţi bani, timp şi multă dorinţă de libertate. Asta pentru că în cele mai multe dintre cazuri motocicleta imprimă acest aspect, cu toate că seamănă a clişeu. Geacă de motor, plete, pantaloni de piele, ţinte, un anumit gen de muzică … dar să revenim la subiect. Foarte puţine lucruri din cele enumerate mai sus sunt cele care m-au atras la acest temerar explorator modern.

Simplu fapt că pleci la drum pe o motocicletă, oricât de bună ar fi ea, până la capătul pământului presupune un act de curaj combinat cu o dorinţă vie de aventură. Acel gen de aventură pe care nu o regăseşti la oricine sau la orice colţ de stradă ci doar la cei care au cumva în adn-ul lor dorinţa de a explora dincolo de limitele confortului zilnic sau al oamenilor obişnuiţi.

Aşa se face că într-un moment al vieţii, pare că a încălecat în aşa precum frumosul din poveste şi dus a fost spre soare-răsare în căutarea celor două lacuri cu apă dulce din acea zonă, Lacul Baikal – cea mai mare rezervă de apa dulce din lume şi Lacul Khovsgol o altă rezervă importantă de apă dulce dar de această dată fiind cea mai mare din Mongolia.

Cristian_Scutariu_02

Intreaga aventură descrisă plină de umor şi de întâmplări deosebite poate fi lecturată pe pagina personală a autorului într-un ritm alert dar suficient de detaliat astfel încât ai senzaţia că eşti parte a povestirii. Pe parcursul a 12 episoade eroul nostru ne poartă atât in inima Siberiei cât şi pe meleaguri mongole cu ilustraţii sugestive pentru fiecare etapă. În final, după aşa o expediţie, realizarea unei cărţi a venit firesc mai ales că puţini români se pot lăuda cu aşa ceva, adică parcurgerea pe motocicletă a unor ţinuturi atât de îndepărtate, de contrastante şi fascinante în egală măsură. Cartea intitulată „Est spre Siberia” merită citită mai ales dacă eşti pasionat de motoare sau îţi plac călătoriile, lecturarea ei devenind asemeni unei porţi de evadare din cotidian.

Cristian_Scutariu_03

Fotografiile sunt extrase de pe contul de socializare al autorului, Cristian Scutariu iar povestea în varianta web începe cu: ” Înapoi în Est: Cele două lacuri. O nouă motocicletă și companie pe drum „. Lectură plăcută ! Merită !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *