Aventura unui microbuz scolar

” … riscant este sa stai si acasa. Decat sa stai deprimat acasa mai degraba traiesti periculos prin lume. … periculos pentru altii … pentru noi ni se pare normal. „

           Asa isi incheie Stefan interviul acordat postului de televiziune Tvr Iasi acum trei luni in urma, unul dintre cei trei iesenii despre care am scris in postarea  ” Cu Aro prin Siberia „ in expeditia intitulata  sugestiv 4 Romani in Siberia, care au traversat de la un capat la altul Rusia, trecand prin Mongolia si mai apoi prin Kazakhstan, Kirgizstan, Tadjikistancu si alte state. Astfel Stefan si Iulian si-au dorit sa retraiasca senzatiile necunoscutului si adrenalina expeditiei intr-o noua provocare, de data aceasta pe alte doua continente, America de Sud si cea de Nord. Asa ca fara sa ezite dar luandu-si in calcul riscurile au pornit la prepararea unui microbuz de transport scolar, in speta tot un Aro modificat conform cerintelor de la inceputul anilor 2000, pentru aceasta noua aventura parte din vechea masina regasindu-se in acest nou proiect.

Pe acesta l-au intitulat Americ4ro si este sustinut cu noutati in pagina de media intitulata Moosafir unde se regasesc atat pregatirele premergatoare expeditie cat si ultimele stiri de pe traseu. Planul lor prevede traversarea celor Americi de la Sud la Nord , din Argentina si pana in Alaska. Dupa ce s-au imbarcat in Belgia pe un vas al unei companii de transport maritim au ajuns in Ushuaia cu o intarziere de cel putin trei saptamani  fata de ce-si planificasera initial si cu o surpriza mai putin placuta pe care n-am s-o dezvalui tocmai pentru a o descoperii pe site-ul lor.

Americ4ro

In cei 130.000 km ai calatoriei lor pe care estimeaza sa-i parcurga in aproximativ 600 zile, adica nu mai putin de 2 ani, membrii expeditiei si-au propus sa intalneasca romani stabiliti pe acele meleaguri si sa afle povestile de succes ale acestora spre a le reuni intr-un nou proiect filmografic care in acest moment se anunta la fel de interesant ca si precedentul.

Pentru inceput redau mai jos episodul 3 din Americ4ro , cel mai sugestiv in opinia mea, cu nerabdarea de a afla cat mai multe vesti, fotografii si povesti din aceasta noua aventura. In acest moment putem spune ca a inceput povestea acestui drum dupa prima noapte de campare petrecuta in masina asa cum ilustreaza si fotografia din titlul acestei postari. Interesant este ca aceasta exepditie e una deschisa doritorilor care isi doresc alaturarea pe o perioada determinata mult mai scurta , aproximativ o luna, astfel ca aceasta devine una asemeni unui soft open-source. Fata de expeditia precendenta din Siberia se va regasi Octavian, un video-fotograf profesionist, care il inlocuieste pe Tudor cu toate ca acesta din urma a contribuit la pregatirea masinii.  De urmarit si … Succes si Bafta !

https://www.youtube.com/watch?v=1j0wMv9Av9k&feature=youtu.be&fbclid=IwAR1-8Li9Q3K1Ao_meyCvcdHuV8zEvlPtDjz0OgB5xrCl6pB6EBz6aigYGAc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *