Traind visul pe doua roti

         Exista pe lume oameni care isi doresc sa-si impinga limitele la maxim, sa se autodepaseasca perpetuum, care isi doresc sa iasa din tipare si sa fie liberi, oameni care viseaza cu ochii deschisi, care isi planifica mare parte din viata pentru atingerea acelor obiective doar de ei stiute. Privind fotografia de mai sus si citind scurta explicatie alaturata ei: „Living the dream” am simtit ca cele enuntate mai sus se potrivesc perfect cu ultra-ciclistul Bagoly Levente. Isi traieste visul pedaland. Si nu doar din punctul A in punctul B, in drum sau de la servici ori de placerea unei plimbari de duminica, ci pedaland mii de kilometri asa cum s-a intamplat anul acesta la competitia Transcontinental Race 2019.

Desfasurata pe distanta a aproximativ 4000 de kilometri cu plecare din orasul bulgaresc Burgas si cu finalul pe malul oceanului Atlantic la Brest in Franta, competitia s-a incheiat dupa 12 zile si jumatate in care covasneanul nostru s-a clasat pe un onorant loc 18 la general cu toate ca acesta considera ca nu a fost o cursa reusita. Il inteleg, pentru un profesionist al curselor de anduranta si pentru ca mai mult ca probabil isi fixase anumite obiective. aceasta clasare nu pare exceptionala dar raportata la mare masa a pasionatilor de bicileta dar si a profanilor in acest sport rezultatul in sine este o mare performanta. Conteaza cine la cine se raporteaza.

Bagoly_Levente_03

Conform zicalei pofta vine mancand, Bagoly Levente nu e la prima participare. In 2017 a participat la editia a V-a a Transcontinental Race ce s-a desfasurat intre orasele Geraardsbergen din Belgia si zona manastirilor din Meteora Grecia. De mentionat ca la acea editie o etapa a parcursului a reprezentat si Transfagarasanul cu un „Control Point”.

Transcontinental Race este o cursa anuala desfasurata de regula in jurul valorii de 4000 de kilometri in care concurentii isi aleg singuri ruta intre doua puncte de control si in care trebuie sa te descurci singur pe intreaga perioada a concursului iar timpul curge continuu de la start si pana la final astfel incat concurentii trebuie sa-si planifice cat timp aloca odihnei si cat pedalatului.

In palmaresul tanarului covasnean se afla mai multe curse de anduranta precum Italy Divide unde a ocupat locul trei  dupa un parcurs de 1220 de kilometrii intre napoli si Lacul Garda sau Silk Road Mountain Race din 2018 unde iar s-a clasat pe podium, al doilea de aceasta data, dupa ce a strabatut 1725 de kilometrii in mai mult de noua zile.

In planurile de viitor intra si o cursa in jurul lumii ceea ce ar fi, banuiesc, un alt vis ce trebuie adus in realitate pentru Bagoly Levente . Succes si Bafta !

Bagoly_Levente_02

Sursa foto: Pagina FB  Bagoly Levente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *