Alergatorii din Trupa lui Fane

Cu toate ca nu-i cunosc decat in parte pe alergatorii ce fac parte din Trupa lu’ Fane si doar cu cativa am interactionat in mod constant, pot sa spun ca acestia sunt cel de al doilea factor dupa Stefan Oprina, antrenorul trupei, pentru atmosfera deosebita de la antrenamente. Provenind din toate domeniile profesionale si de toate categoriile de varsta, acesti formeaza un grup placut si vesel dar cel mai important este spiritul de competitie si de echipa. Spun asta prin prisma modului in care se realizeaza un antrenament. Trupa este impartita functie de potentialul fiecaruia. Exista o grupa de elita pe care eu o denumesc admirativ: „Champions League” ale carui timpi pentru mine sunt de atins doar o singura data per antrenament si nu de cate ori este trecut in „meniu”. Prin „meniu” se intelege seria de curse sau bucati functie de ziua de antrenament, fiecare antrenament avand parte de mai multe serii. Spre exemplu lunea avem „meniu de scurte” adica 5 serii de cate 200 m luate de 5 ori per serie cu pauza de 50 sec intre bucati, iar joia avem „meniul de lungi” adica seriile lungi de 500 m , 1.000 m sau 2.000 m plus variatiuni pe aceeasi tema. Dupa grupa de elita vin alte grupe, diferentele intre ele raportate la timpul de alergat per bucata de 1 sau 2 secunde ori de 10 sau 20 secunde fiind sufiente pentru diferentiere.

Revenind la alergatori nu as putea sa ma opresc la un singur nume sau doua pentru ca as nedreptati pe restul dintre ei. Ce pot sa spun ca daca la un moment dat am fi nevoiti sa formam un guvern, ipotetic vorbind, am acoperi cu usurinta toate domeniile economice: sanatate – ar fi cel putin un nume dar cu siguranta mai sunt mult mai multe, it – aici avem un pic cam multi dar nu strica sa avem de unde alege, ingineri de diverse specializari, juristi pentru situatia in care ar trebui sa si semnam ceva, la comert si finante sigur sunt cativa foarte bine pregatiti, la aparare cu toate ca eu unul nu stiu pe cineva sigur Stefan poate face o recomandare, cat despre ministerul sporturilor … nici nu mai incape discutia.

Suntem multi si diversi ca domenii de activitate, inclusiv ca si temperament ori ca mod de abordare a acestui sport. Unii dintre noi o fac pentru a participa la cat mai multe competitii , altii pentru a se simti bine ori pentru o conditie fizica cat mai buna, cert este ca in final formam o echipa de invingatori indiferent de rezultatele obtinute individual pentru ca avem ca fundament antrenamentul in echipa. Aici cred ca e cheia reusitelor noastre. Atunci cand unul nu mai poate cei din grupa respectiva il mobilizeaza indirect prin continuarea antrenamentului. Numai eu stiu de cate ori am vrut sa renunt la un antrenament sau la o parte din el ori sa-mi doresc doar sa-l termin si nimic mai mult. Cert este ca de fiecare data grupul m-a tras dupa el si m-am autodepasit.

Ar mai fi de povestit, mai ales de cei care au in spate ani buni de alergat cu rezultate mai mult decat notabile, campioni, sau cei care si la o varsta ceva mai rotunda, nu vreau sa spun inaintata, continua sa alerge cu noi si inca foarte bine. Cert este ca pentru mine sunt exemple de urmat din punct de vedere al pasiunii cu care de doua ori pe saptamana vin si se antreneaza impreauna cu antrenorul nostru Stefan Oprina, cel care si conduce prima grupa valorica, mai bine spus … ii cam alerga pe colegii din grupa numita de mine: ” Champions League ” .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *